مقاله بررسی اثر دما بر روند رشد و نمو کفشدوزک Hippodamia variegata با تغذیه از شته‏ی سبز انار Aphis punicae


در حال بارگذاری
10 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله بررسی اثر دما بر روند رشد و نمو کفشدوزک Hippodamia variegata با تغذیه از شته‏ی سبز انار Aphis punicae دارای ۲۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی اثر دما بر روند رشد و نمو کفشدوزک Hippodamia variegata با تغذیه از شته‏ی سبز انار Aphis punicae  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی اثر دما بر روند رشد و نمو کفشدوزک Hippodamia variegata با تغذیه از شته‏ی سبز انار Aphis punicae،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی اثر دما بر روند رشد و نمو کفشدوزک Hippodamia variegata با تغذیه از شته‏ی سبز انار Aphis punicae :

تعداد صفحات :۲۴

ویژگی‌هایی مانند دوره‌ی رشدی کوتاه‌تر، باروری بیشتر و اندازه­ی بزرگ‌تر بدن دشمنان طبیعی، برای تولید انبوه آن‌ها به‌عنوان عوامل کنترل بیولوژیک مهم هستند. یکی از شکارگرهای مهم آفات در باغ­های ایران کفشدوزک Hippodamia variegata (Col.: Coccinellidae) است. در این پژوهش تأثیر شش دمای ثابت ۵/۱۷، ۲۰، ۵/۲۲، ۲۵، ۵/۲۷ و ۳۰ (۱±) درجه‌ی سلسیوس بر طول دوره‌ی رشد و نمو این کفشدوزک با تغذیه از شته‏ی سبز انارAphis punicae (Hem.: Aphididae) در اتاق رشد با رطوبت نسبی ۵±65 درصد و دوره‌ی نوری ۱۶ ساعت روشنایی و ۸ ساعت تاریکی بررسی شد. اثر دما بر طول دوره‌ی رشد هر یک از دوره‏های رشد و نمو کفشدوزک مورد بررسی معنی‏دار بود. میانگین طول دوره‏ی رشدی از تخم تا حشره‌ی کامل در دماهای یاد شده به‌ترتیب ۵۴۱/۱±01/46، ۳۱۱/۰±77/23، ۲۲۶/۰±29/19، ۳۰۲/۰±51/13، ۲۸۳/۰±59/12 و ۷۳۱/۰±01/17 روز بود. نرخ رشد و نمو مراحل رشدی کفشدوزک H. variegata با افزایش دما در دامنه‌ دمایی مورد بررسی تا ۵/۲۷ درجه‌ی سلسیوس به‌صورت خطی افزایش یافت. برای توصیف ریاضی این ارتباط از دو مدل خطی معمولی (روز- درجه) و ایکموتو و تاکای استفاده شد. شاخص­های آماری مورد استفاده برای ارزیابی مشاهدات با مدل­های مورد بررسی نشان داد، در حالی‌که مدل خطی معمولی به‌خوبی قادر به توصیف این ارتباط خطی است، اما برازش مدل ایکموتو و تاکای بهتر از مدل یاد شده روی داده‌های ثبت شده است. کم‌ترین میزان مرگ و میر در دماهای ۲۰ و ۵/۲۷ درجه مشاهده شد. براساس برآوردهای مدل خطی ایکموتو و تاکای آستانه‏ی پایین دمای رشد و نمو برای مرحله‏ی تخم، لارو، شفیره و کل دوره‏ی تخم تا حشره‏ی کامل با تغذیه از شته‏ی سبز انار به‌ترتیب ۱۵/۱۱، ۱۳/۱۴، ۵۲/۱۵ و ۹۹/۱۳ درجه‏ی سلسیوس و نیاز گرمایی برای مراحل رشدی بالا به‌‌ترتیب ۶۹/۴۴، ۲۲/۷۹، ۶۲/۲۳ و ۳۴/۱۵۷ روز- درجه‌ی سلسیوس برآورد شد. در این بررسی مدل ریاضی خطی بین دما و نرخ رشد و نمو هر یک از مراحل رشدی کفشدوزک با استفاده از هر دو مدل ارایه شد. بر پایه‌ی نتایج این پژوهش دمای بهینه برای رشد این کفشدوزک ۲۵ تا ۵/۲۷ درجه‏ی سلسیوس است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.