مقاله مقایسه اثر ماساژ درمانی با روغن یاسمین و رایحه‌درمانی با روغن یاسمین در کاهش درد زایمان


در حال بارگذاری
10 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
9 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله مقایسه اثر ماساژ درمانی با روغن یاسمین و رایحه‌درمانی با روغن یاسمین در کاهش درد زایمان دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مقایسه اثر ماساژ درمانی با روغن یاسمین و رایحه‌درمانی با روغن یاسمین در کاهش درد زایمان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مقایسه اثر ماساژ درمانی با روغن یاسمین و رایحه‌درمانی با روغن یاسمین در کاهش درد زایمان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مقایسه اثر ماساژ درمانی با روغن یاسمین و رایحه‌درمانی با روغن یاسمین در کاهش درد زایمان :

تعداد صفحات :۱۳

مقدمه: درد پدیده‌ای شایع و جزء اجتناب‌ناپذیری از زایمان است. احساس یا اثر تجربه درد می‌تواند به ترس و اضطراب در روند زایمان بینجامد. در مطالعات انجام شده با استفاده از روش‌های غیردارویی کاهش درد، عوارض مادر و جنینی گزارش نشده است. مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثر دو روش ماساژ درمانی و رایحه‌درمانی با روغن یاسمین در کاهش درد زایمان انجام شد.
روش‌کار: این مطالعه تجربی از نوع کارآزمایی بالینی در سال ۱۳۹۱ بر روی ۱۲۰ زن باردار مراجعه‌کننده به بیمارستان‌های شهر آبادان جهت زایمان انجام شد. ۴۰ نفر در گروه مورد اول (دریافت‌کنندگان رایحه‌درمانی با روغن یاسمین)، ۴۰ نفر در گروه مورد دوم (دریافت‌کنندگان ماساژدرمانی با روغن یاسمین) و ۴۰ نفر در گروه کنترل (دریافت‌کنندگان مراقبت معمول) قرار گرفتند. رایحه درمانی با استفاده از استشمام حوله دستی و چکاندن ۱۰-۵ قطره روغن یاسمین و استشمام حوله در سه مرحله دیلاتاسیونی (۵-۴، ۷-۶ و ۱۰-۸) در حین انقباض و پس از انقباض به دفعات تا زمان زایمان و برای گروه ماساژ، ۲۰ دقیقه ماساژ منظم و دورانی در نواحی (کتف، دو طرف ستون مهره‌ها و ناحیه ساکروم) در سه مرحله دیلاتاسیونی در حین انقباض و پس از انقباض انجام شد. پس از پایان درد در صورت تمایل زائو، فشار روی ساکروم و یا سرتاسر پشت و شانه‌ها انجام شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS (نسخه ۱۶) و آزمون‌های آنالیز واریانس یک‌طرفه و آزمون آماری تعقیبی توکی انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی‌دار در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: ماساژ با روغن یاسمین موجب کاهش درد زایمان در مرحله اول، دوم و سوم زایمان نسبت به گروه کنترل شد (۰۰۱/0p<). همچنین بین گروه رایحه‌درمانی و کنترل اختلاف معنی‌داری وجود داشت که این اختلاف به نفع گروه رایحه بود (۰۰۱/0p<). ماساژ با روغن یاسمین در مقایسه با رایحه درمانی با روغن یاسمین و مراقبت معمول، بیشترین تأثیر را در کاهش درد داشت (۰۰۱/۰>p).
نتیجه‌گیری: روغن یاسمین به همراه روش‌های ماساژ و رایحه‌درمانی با اثر قوی‌تر روش ماساژ، موجب کاهش درد در هر ۳ مرحله زایمان شد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.