بررسی آزمایشگاهی اثر افزودن زایلیتول به نوشابه های گازدار رژیمی بر میکروهاردنس مینای دندان های دائمی


در حال بارگذاری
18 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی آزمایشگاهی اثر افزودن زایلیتول به نوشابه های گازدار رژیمی بر میکروهاردنس مینای دندان های دائمی دارای ۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی آزمایشگاهی اثر افزودن زایلیتول به نوشابه های گازدار رژیمی بر میکروهاردنس مینای دندان های دائمی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی آزمایشگاهی اثر افزودن زایلیتول به نوشابه های گازدار رژیمی بر میکروهاردنس مینای دندان های دائمی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی آزمایشگاهی اثر افزودن زایلیتول به نوشابه های گازدار رژیمی بر میکروهاردنس مینای دندان های دائمی :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دندانپزشکی (جامعه اسلامی دندانپزشکان ایران)

تعداد صفحات :۶

زمینه و هدف: مصرف بالای نوشیدنیهای گازدار و رژیمی، شایعترین عامل اتیولوژیک اروژن دندانی می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر افزودن زایلیتول به نوشابه های گازدار رژیمی در پیشگیری از کاهش میکروهاردنس مینای دندان دائمی در مقایسه با نوشابه های گازدار رژیمی معمول می باشد. روش بررسی: این مطالعه به روش تجربی – آزمایشگاهی بر روی چهل دندان مولر سوم دائمی نهفته نه که به روش جراحی خارج شده و فاقد پوسیدگی، سایش، ترک و هیپوکلسیفیکاسیون انجام گرفت. برای ارزیابی صحیح میکروهاردنس، سطح نمونه ها با سمباده پنج هزار پالیش شد و با دستگاه سنجش میکروهاردنس ویکرز اندازه گیری گردید، سپس دندانها در چهار گروه در چهل میلی لیتر از چهار نوع محلول مختلف به مدت پنج دقیقه قرار داده شدند (کوکاکولای معمول به عنوان شاهد اول، کوکاکولای زیرو، کوکاکولای زیرو به اضافه ده گرم زایلیتول، آب شهری به عنوان شاهد دوم). سطح مورد بررسی مربعی به ابعاد ۵X5 میلی متر از مینای دیستال دندانها بود. در پایان زمان آزمایش، مجددا میکروهاردنس دندانها مورد ارزیابی قرار گرفت. تغییرات میکروهاردنس در هر گروه با آزمون Paired t- test و بین گروه ها با آزمون ANOVA مورد قضاوت قرار گرفت. یافته ها: بر اساس نتایج به دست آمده، میزان میکروهاردنس پس از غوطه وری در کوکاکولای نرمال، کوکاکولا زیرو به اضافه ۲۵% زایلیتول کاهش یافته و این کاهش به ترتیب ۲۴.۸۷±۳۸.۶۶-، ۱۶.۶۵±۲۶.۱-، ۲۳.۵۲±۱۹.۵- بود. این میزان کاهش از نظر آماری معنی دار می باشد، (P3=0.005), (P2=0.001), (P1=0.001) اما در گروه غوطه ور در آب شهری میزان تغییر در میکروهاردنس ۹.۱۷±۷.۴- بود که این از نظر آماری معنی دار نمی باشد (۰.۵= P4). علاوه بر این کاهش میکروهاردنس مینای دندان در مجاورت با زایلیتول به طور معنی داری کمتر از دو گروه مشابه بود. نتیجه گیری: بر اساس نتایج مطالعه حاضر افزودن زایلیتول به نوشابه های گازدار رژیمی باعث کاهش میزان اروژن دندانی می شود اما از بروز آن پیشگیری نمی کند.

کلید واژه: اروژن، مینا، میکروهاردنس، زایلیتول

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.