عنوان عربی: دراسه صور التشبیه فی الکلام النبوی الشریف (عنوان فارسی: بررسی صور تشبیه در فرمایشات پیامبر (ص))


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 عنوان عربی: دراسه صور التشبیه فی الکلام النبوی الشریف (عنوان فارسی: بررسی صور تشبیه در فرمایشات پیامبر (ص)) دارای ۳۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد عنوان عربی: دراسه صور التشبیه فی الکلام النبوی الشریف (عنوان فارسی: بررسی صور تشبیه در فرمایشات پیامبر (ص))  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی عنوان عربی: دراسه صور التشبیه فی الکلام النبوی الشریف (عنوان فارسی: بررسی صور تشبیه در فرمایشات پیامبر (ص))،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن عنوان عربی: دراسه صور التشبیه فی الکلام النبوی الشریف (عنوان فارسی: بررسی صور تشبیه در فرمایشات پیامبر (ص)) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : دراسات فی اللغه العربیه و آدابها

تعداد صفحات :۳۲

چکیده عربی:التشبیه أسلوب من أسالیب العرب البیانیه و فیه تکون الفطنه والبراعه لهم فی البیان. و یرجع بعض محاسن الکلام إلیه. بما أن رسول الله (ص) کان رأس الفصاحه، و مجمع البلاغه، و ذروه البیان بلا منازع، فکان (ص) یخاطب العرب بلغاتهم علی اختلاف قبائلهم بأفصح بیان و أبلغه، فتحاول هذه المقاله البحث عن فن التشبیه ومظاهره فی الکلام النبوی الشریف حتی یصور نبذه من بلاغه النبی (ص) و فصاحته. و طریقنا هو اختیار عدد من أحادیث النبی (ص) الشریفه التی وجدنا فیها صور التشبیه، والإفصاح عن البیان النبوی فیها. یبدوأن استخدام هذا الفن والفنون البلاغیه الأخری والمشتمله علی المعانی السامیه المؤطره بإطار بلاغی فی کلام من کان یخاطب العرب التی تخضع لسلطان اللسان أکثر من سلطان السنان، کان من أبرز عوامل سیاده النبی (ص) علی القلوب و نجاحه فی رسالته، لأن الشکل وحده دون الأفکار والمعانی، قالب جامد لا روح فیه و لا حیاه، و یبرز هذا الأمر کثیرا عند علمنا أن روایه الحدیث کثیرا ما تتم حسب المعنی و قلما جرت الروایه الحرفیه. نری أن النبی (ص) کان یستخدم التشبیه لتقریب المعانی السامیه إلی إدراک السامعین و کثیر من کلامه (ص) تشتمل صور التشبیه خاصه التشبیه البلیغ الذی احتل مکانه مرموقه فی کلامه الشریف. والجدیر للانتباه هو سهوله لغه التشبیه عنده (ص) ورقتها بحیث یمکن استخراج وجه الشبه فی أکثر التشبیهات النبویه بعد دقه وافیه.

چکیده فارسی:
تشبیه از اسلوب های بیانی عرب است و معیاری است برای تشخیص میزان زیرکی و مهارت آنان. برخی از زیبائی های سخن به تشبیه برمی گردد. بی تردید رسول خدا (ص) در اوج فصاحت و جامع بلاغت و بر قله بیان بود. ایشان با قبائل عرب به زبان و لهجه خودشان آنهم با شیواترین و بلیغ ترین حالت ممکن سخن می گفتند. این مقاله در صدد پژوهش در فن تشبیه و جلوه های آن در فرمایشات رسول خداست تا گوشه ای از بلاغت و فصاحت نبوی را به تصویر بکشد. شیوه ما در این پژوهش انتخاب تعدادی از احادیث نبوی است که در آن فن تشبیه بکار رفته و به تصویر کشیدن این صورت هاست. پیداست که به کارگیری این فن بلاغی در کنار دیگر فنون بلاغی که دربردارنده معانی والایی می باشد تاثیر زیادی بر عربی داشته که بیش از نیزه در برابر زبان تسلیم می شود و از مهمترین عوامل سیادت ایشان بر دل های مسلمانان می باشد. چرا که شکل به تنهایی قدرت چندانی در مخاطب ندارد و الفاظ خشک و بی روحی بیش نیستند. در این مقاله دریافتیم که پیامبر (ص) در میان انواع تشبیه بیش از همه از تشبیه بلیغ استفاده می کردند چون قدرت نقل معنی در این نوع تشبیه بیشتر است. و نکته قابل توجه روانی زبان احادیث نبوی است به گونه ای که با تیزبینی می توان پیام موجود در ورای این الفاظ را دریافت.

کلید واژه: کلیدواژه عربی: التشبیه، الکلام النبوی، التشابه، أقسام التشبیه (کلیدواژه فارسی: تشبیه، فرمایشات پیامبر (ص)، تشابه، اقسام تشبیه)

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.