مقاله شیوع عوامل موثر بر بروز نوروپاتی محیطی در بیماران دیابتی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله شیوع عوامل موثر بر بروز نوروپاتی محیطی در بیماران دیابتی دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله شیوع عوامل موثر بر بروز نوروپاتی محیطی در بیماران دیابتی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله شیوع عوامل موثر بر بروز نوروپاتی محیطی در بیماران دیابتی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله شیوع عوامل موثر بر بروز نوروپاتی محیطی در بیماران دیابتی :

مقاله شیوع عوامل موثر بر بروز نوروپاتی محیطی در بیماران دیابتی که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در بهار ۱۳۸۹ در مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران) از صفحه ۲۴۱ تا ۲۴۸ منتشر شده است.
نام: شیوع عوامل موثر بر بروز نوروپاتی محیطی در بیماران دیابتی
این مقاله دارای ۸ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله نوروپاتی دیابتی
مقاله شیوع
مقاله عوامل خطرساز نوروپاتی
مقاله مونوفیلامان
مقاله میشیگان

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
مقدمه: در بیش از ۸۰% موارد، نوروپاتی محیطی عامل خطرساز بروز زخم پای دیابتی است. لذا معاینه عصبی در غربالگری بیماران در معرض خطر زخم پا اهمیت فراوانی دارد. هدف این مطالعه بررسی شیوع نوروپاتی محیطی در بیماران دیابتی بر اساس یافته های بالینی و عوامل موثر بر بروز آن می باشد.
روش ها: این مطالعه توصیفی – تحلیلی و مقطعی در سال ۱۳۸۴ و با انتخاب تصادفی ۱۲۴ بیمار دیابتی کلینیک دیابت بیمارستان شریعتی تهران انجام گرفت. مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه های بریتانیا، میشیگان، سیستم امتیازدهی نوروپاتی دیابت (DNS) Diabetic Neuropathy Score، آزمون ده نقطه ای مونوفیلامان و بررسی نمونه خون ناشتا جهت تعیین قند خون انجام شد. آزمون های آماری Chi-square، همبستگی پیرسون و رگرسیون لجستیک استفاده شدند.
یافته ها: محدوده سنی بیماران ۷۵-۱۷ سال، ۴۴% مرد، ۹۱% مبتلا به دیابت نوع ۲، میانگین مدت ابتلا ۱۰ سال و میانگین قند خون ناشتا ۱۸۱۵ mg/dl بود. شیوع نوروپاتی محیطی بر اساس پرسشنامه میشیگان، DNS و آزمون مونوفیلامان ۳۲-۳۸% و با پرسشنامه بریتانیا ۵۴% برآورد شد. قویترین رابطه خطی بین پرسشنامه میشیگان با DNS(0.7=ضریب همبستگی) و سپس بین آزمون مونوفیلامان وDNS با ضریب همبستگی حدود ۰۶ مشاهده شد. سن بالای ۵۰ سال، مدت ابتلا به دیابت بیش از ۱۰ سال و قند خون ناشتا بالاتر از ۲۰۰ mg/dl، عوامل خطرساز بروز نوروپاتی با استفاده از معیار DNS بودند.
نتیجه گیری: شیوع بالای نوروپاتی دیابتی در این مطالعه، موید اهمیت ارزیابی و توجه به نوروپاتی در معاینه بیماران دیابتی است. با توجه به دقت های مشابه و سهولت انجام، پیشنهاد می کنیم از پرسشنامه میشیگان و آزمون مونوفیلامان در کنار هم برای تشخیص نوروپاتی دیابتی استفاده شود. در بیماران مسن تر، سابقه ابتلای طولانی تر و بیماران با قندخون بالا، ارزیابی مرتب پاها و کنترل شدید قندخون مد نظر باشند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.