مقاله اثر حفاظتی اسیدفولیک بر ناهنجاری های ناشی از کاربامازپین در جنین موش


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
9 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله اثر حفاظتی اسیدفولیک بر ناهنجاری های ناشی از کاربامازپین در جنین موش دارای ۱۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله اثر حفاظتی اسیدفولیک بر ناهنجاری های ناشی از کاربامازپین در جنین موش  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اثر حفاظتی اسیدفولیک بر ناهنجاری های ناشی از کاربامازپین در جنین موش،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله اثر حفاظتی اسیدفولیک بر ناهنجاری های ناشی از کاربامازپین در جنین موش :

مقاله اثر حفاظتی اسیدفولیک بر ناهنجاری های ناشی از کاربامازپین در جنین موش که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در پاییز ۱۳۸۹ در مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان از صفحه ۱ تا ۹ منتشر شده است.
نام: اثر حفاظتی اسیدفولیک بر ناهنجاری های ناشی از کاربامازپین در جنین موش
این مقاله دارای ۹ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله کاربامازپین
مقاله ناهنجاری های جنینی
مقاله اسید فولیک
مقاله موش

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
زمینه و هدف: کاربامازپین یکی از داروهای ضدصرع است که مصرف آن در طی بارداری باعث ایجاد ناهنجاری هایی نظیر نقایص لوله عصبی و قلبی، ناهنجاری های اسکلتی و نقایص جمجمه ای- صورتی می شود. این مطالعه به منظور تعیین اثر حفاظتی اسیدفولیک بر ناهنجاری های ناشی از کاربامازپین در جنین موش انجام گردید.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی ۶۰ سر موش ماده نژاد Balb/c به چهار گروه تجربی و دو گروه کنترل تقسیم شدند. گروه های تجربی ۱ و ۲ داروی کاربامازپین را به ترتیب به میزان ۳۰ و ۶۰ میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن در روز و به صورت تزریق درون صفاقی، گروه های تجربی ۳ و ۴ همین دوز از دارو را به صورت داخل صفاقی به همراه ۳ میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن اسیدفولیک در روز به صورت گاواژ و گروه های کنترل ۱ و ۲ نرمال سالین و تویین ۲۰ در نرمال سالین را به صورت تزریق درون صفاقی دریافت کردند. همه تزریق ها از روز ششم لغایت روز پانزدهم دوره بارداری و گاواژ ویتامین از ده روز قبل از جفت گیری آغاز و پس از آن از روز صفر لغایت روز پانزدهم بارداری صورت گرفت. در روز هجدهم بارداری جنین ها از رحم خارج شدند و پس از توزین و اندازه گیری مورد مشاهده ماکروسکوپی قرار گرفت. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار آماری SPSS-11.5 و آزمون های کای اسکوئر و ANOVA مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
یافته ها: در گروه های تجربی ۱و ۲ مصرف کننده کاربامازپین علاوه بر کاهش وزن و قد ناهنجاری چشمی، اختلال در اندام ها، کوچکی فک پایین و باز بودن دهان، اختلال درستون مهره ها عمدتا به صورت اسکولیوزیس و نقایص لوله عصبی به شکل اگزنسفالی مشاهده شد. مصرف اسیدفولیک باعث کاهش ناهنجاری های چشمی، صورتی، اندام و ستون مهره ها در گروه تجربی ۳ و کاهش ناهنجاری های ستون مهره ها و اندام در گروه تجربی ۴ گردید. این کاهش از نظر آماری معنی دار بود.(p<0.05) مصرف اسیدفولیک در گروه های تجربی ۳ و ۴ تاثیری بر میانگین وزن بدن و طول سری دمی جنین ها نداشت.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که مصرف اسید فولیک به میزان ۳ میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن، باعث کاهش ناهنجاری های جنینی ناشی از کاربامازپین در جنین های موش نژاد Balb/c می گردد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.