پاورپوینت اثر عوامل محیطی در رشد و نمو بازدهی محدودکننده در زراعت آفتابگردان


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل فشرده
2120
2 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

  پاورپوینت اثر عوامل محیطی در رشد و نمو بازدهی محدودکننده در زراعت آفتابگردان دارای ۱۳ اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پاورپوینت اثر عوامل محیطی در رشد و نمو بازدهی محدودکننده در زراعت آفتابگردان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت اثر عوامل محیطی در رشد و نمو بازدهی محدودکننده در زراعت آفتابگردان

توجه فرمایید.

۱-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت اثر عوامل محیطی در رشد و نمو بازدهی محدودکننده در زراعت آفتابگردان

قرار داده شده است

۲-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

۳-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی ۱۲ ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

۴-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

۵-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پاورپوینت اثر عوامل محیطی در رشد و نمو بازدهی محدودکننده در زراعت آفتابگردان :

اسلاید ۱ :

مقدمه

آفتابگردان زراعی گیاهی است یکساله که به فامیل کمپوزیته (مرکبه) تعلق دارد. جنس هلیانتوس ۴۹ گونه و ۱۹ زیرگونه را شامل می‌شود که ۱۲ گونه آن یکساله و ۳۷ گونه آن چند ساله است.

تمام گونه‌های بومی نیمکره غربی بوده و با طیف وسیعی از خاستگاه‌های متنوع تطابق یافته‌اند.

در طی قرن هیجدهم و نوزدهم بیش از ۲۰۰ گونه از جنس هلیانتوس توسط مولفین مختلف معرفی شد. در اوائل قرن بیستم واتسون به نگارش یک تک‌نگاری جهت معرفی جنس هلیانتوس پرداخت. او ۱۰۸ گونه و از جمله ۴۰ گونه را که به تازگی طبقه‌بندی شده بودند، ناگذاری نمود.

اسلاید ۲ :

تطبیق‌پذیری و ویژگی‌های فیزیولوژیک آفتابگردان

وراثت و محیط نظیر هر زراعت دیگری در عملکرد آفتابگردان نقش تعیین‌کننده‌ای دارد. وراثت بیش از محیط قابل کنترل است. زیرا وقتی که رقمی اتخاب می‌شود، از نظر ژنتیکی تحت کنترل بوده و تثبیت گردیده است، ولی تا حدودی قابل کنترل است. در بسیاری از مناطق معتدل جهان،‌ آفتابگردان بیش از هر نوع نباتی دیگر روغن در هکتار تولید می‌کند. اغلب ارقام زراعی ظرفیت محصول‌دهی بیش از ۳۰۰۰ کیلوگرم در هکتار را دارند. اما متوسط عملکردها در بیشتر مناطق یا کشورهای مختلف جهان ار ۱۵۰۰ کیلوگرم در هکتار کمتر است. بنابراین آشکار است که در روش‌های جاری تولید، محصیط به حد کافی کنترل نمی‌گردد تا امکان دهد عملکرد به ظرفیت محصول دهی زراعی برسد.

اسلاید ۳ :

نور و فتوسنتز

آفتابگردان نیاز به نور فراوان  دارد. آفتابگردان‌هایی که در سایه رویانده شدند و ۴۰% نور طبیعی را دیافت داشته‌اند، عملکردشان تا حدود ۶۰% کاهش یافت. برگهای آفتابگردان  نسبت به زاویه تابش خورشید نورگرایی دارد. متوسط دریافت نور آفتاب در حالت عادی ۹% بیشتر از حداکثر دریافت نور در حالت ثابت برگهاست.

زراعت هایی نظیر ذرت و سورگوم دارای شدت فتوسنتزی متجاوز ار ۵۰ میلیگرم co2 در هر دسی‌متر مربع در ساعت در شرایط بهینه هستند، ولی برگهای آفتابگردان شدت متوسط فتوسنتز و یا بالای خود را در تغییرات وسیعی از حرارت و نور حفظ می‌کنند.

اسلاید ۴ :

حرارت

تحمل به سرما و حرارت‌های بالا در تطبیق‌پذیری آفتابگردان با محیط‌های مختلف دخالت دارد. دانه آفتابگردان در رطوبت ۴ درجه جوانه می‌زند، ولی حرارت‌های حداقل ۸ تا ۱۰ درجه برای جوانه‌زدن رضایت‌بخش ضروری است. جوانه‌زدن در حرارت ۱۵ درجه سریعتر از ۱۰ درجه است.

محصولاتی نظیر ذرت، سویا با کمترین سرمای پائیزه از میان می‌روند، ولی برای آفتابگردان حرارت باید به کمتر از -۲c برسد تا به بوته‌ها آسیب برساند.

اسلاید ۵ :

فتوپریود

آفتابگردان غالباً به عنوان یک گیاه بی‌تفاوت به طول روز طبقه‌بندی می‌شود، زیرا در طیف وسیعی از طول روزها گل می‌دهد. فتوپریود سبب تغییراتی در جوانه انتهایی شده و به جای تشکیل برگهای سبز، طبق و اندام‌های تولید مثلی تشکیل می‌گردد. طبعاً واکنش آفتابگردان به فتو پریودهای مختلف، با تعداد برگ در ساقه تظاهر می‌کند. متاسفانه اغلب تحقیقات مربوط به فتو پریود هم با اصلاحاتی  نظیر تعداد روز تا گل کردن یا طول دوره‌های مختلف رشد به روز اندازه‌گیری  می‌شود. گرچه این فواصل زمانی ممکن است تحت تاثیر فتوپریود هم قرار گیرند، ولی بیشتر متاثر از عوامل محیطی دیگر نظیر حرارت، رطوبت خاک و یا حاصلخیزی هستند.

اسلاید ۶ :

تحمل به خشکی

آفتابگردان یک گیاه بسیار متحمل به خشکی نیست، ولی غالباً درشرایطی که سایر زراعت‌ها بر اثر خشکی آسیب‌ شدید می‌بینند، محصول رضایت‌بخش می‌دهد. ویژگی‌هایی که به عنوان عامل این واکنش برشمرده می‌شوند، عبارت است از سیستم ریشه اصلی متراکم و به شدت منشعب با قدرت گسترش ثانوی و نفوذ به اعماق بیش از دو متر است. بر اساس گزارش برنس ریشه آفتابگردان بیش از ریشه رطوبت خاک را جذب می‌کند.

در سطوح بالای تنگنای رطوبت و حتی زمانی که برگ‌ها رشد نمی‌کردند، فتوسنتز آفتابگردان ادامه می‌یابد، طبعاً دوره‌های خشکی ممکن است عملکرد دانه را کاهش ندهد، زیرا رشد گیاه به هنگام شب تعرق پائین است، می‌توان ادامه یابد.

اسلاید ۷ :

خاک

آفتابگردان در خاک‌هایی که بافت آنها از شنی تا رسی تغییر می‌کند، بخوبی می‌روید و مانند ذرت، گندم و یا گوجه‌فرنگی به خاک‌های حاصلخیز نیاز ندارد.

شوری خاک با اصطلاحاتی مانند هدایت الکتریکی آب از خاک اشباع نشان داده می‌شود. بر پایه تحمل به شوری آفتابگردان که مقدار ان ۲ تا ۴ میلی‌مارس در سانتیمتر تعیین شده است، این نبات به عنوان گیاهی با تحمل کم نسبت به شوری طبقه‌بندی می‌شود، ولی با این حال تحمل آن از لوبیا یا سویا بیشتر است. در شوری ۱۲ میلی‌مارس بر سانتی‌متر، درصد روغن ۲۱% کمتر از مقدار روغن دانه بوته‌های روئیده در شوری ۵/۲ میلی‌مارس می‌شود، ولی ترکیب اسیدهای چرب با تغییر شوری تغییر نمی‌کند.

اسلاید ۸ :

فنولوژی

طول پنج دوره آفتابگردان طی یک بررسی سه ساله بر ۶ رقم به قرار زیر بوده است:

از کاشت تا جوانه زدن ۱۱ روز

جوانه زدن تا ظهور غنچه ۳۳ روز

از مشاهده  غنچه تا بازشدن نخستین ردیف گلها ۲۷ روز

از بازشدن نخستین ردیف تا آخرین گل ۸ روز

و از پایان گل تا رسیدن ۳۰ روز

در این میان حرارت یک عامل مهم در تکوین هر یک از مراحل نمو آفتابگردان است. طبعاً برای پیش‌بینی رسیدن به هر یک از مراحل فوق جمع روز ـ درجه، رشد بهتر از جمع روزهاست.

اسلاید ۹ :

منابع

.۱عرشی، یوسف (ترجمه)، ۱۳۶۷، استفاده از جنس هلیانتوس به عنوان منبعی از نوع ژنتیکی برای اصلاح آفتابگردان زراعی، بخش تحقیقات دانه‌های روغنی، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج.

.۲عرشی، یوسف، ۱۳۶۳، تعیین درصد خودباروری در ارقام مختلف آفتابگردان، ص ۱تا ۱۴، گزارش بررسی‌های آفتابگردان درسال ۶۳، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج

۳Center, Jack (edi), 1987, Sunflower science and Technology Madison, Visconsin.

۴TREBEA, MARIA & VRANCEANO, A.V, 1988. Ecological Studies on Sunflower Roo system. P.29-33, Heila No, 1989

 

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.